Netwerk NL-D * Netzwerk D-NL

 

I.v.m. Corona vinden voorlopig geen cursussen plaats!

Alle cursussen kunnen op locatie plaats vinden.

Dus mogen de collega's ook meedoen!

    

Werkt u in de HORECA?

 

Duitse gasten aan de telefoon en aan de balie?

Duits voor horeca
“Darf ich nachlegen?”  

U werkt al in de horeca en wilt zich voor het aanstaande seizoen goed voorbereiden? Of u zoekt een baan in de horeca en wilt bij de sollicitatie met de beste kennis van Duitse vaktaal uitblinken? Dan is dat de cursus voor u.
U leert Duitse gasten te ontvangen, goede informatie bij reserveringen en bestellingen te kunnen geven en ook met moeilijke situaties zoals reclamaties om te kunnen gaan.
Een speciale woordenlijst met vakuitdrukkingen wordt met de deelnemers in overeenstemming met hun behoeften opgesteld.

 

Duits aan de balie en telefoon
“Kann ich Ihnen behilflich sein?”

Heeft u vaak Duitstalige klanten en gasten aan de balie staan? Moet u Duits aan de telefoon praten? Werkt u veel met Duitse toeristen? In deze cursus krijgt u daarvoor de finishing touch. Ook moeilijke situaties, b.v. drukte, reclamaties, ongeduldige gasten wordt u snel de baas als u de juiste woorden daarvoor vindt. Die leert u met plezier én vele oefendialogen in deze speciale cursus. U kunt daarna zelfverzekerd en rustig alle gasten en klanten te woord staan.

  

Duits voor recreatie en toerisme
“Was kann ich für Sie tun?”

U werkt al in de recreatie of toerisme en wilt zich voor het aanstaande seizoen goed voorbereiden? Of u zoekt een baan in de recreatie of toerisme en wilt bij de sollicitatie met de beste kennis van Duitse vaktaal uitblinken? Dan is dat de cursus voor u.

U leert Duitse gasten te ontvangen, goede informatie bij reserveringen en bestellingen te kunnen geven en ook met moeilijke situaties zoals drukte of reclamaties om te kunnen gaan. Een speciale woordenlijst met vakuitdrukkingen wordt met de deelnemers in overeenstemming met hun behoeften opgesteld.

  

Zakelijke brieven en e-mails in het Duits
"Mit freundlichen Grüßen"

Moet u op kantoor vaak Duitstalige brieven of e-mails schrijven? Dat is niet moeilijk als u de regels kent voor zakelijke correspondentie in Duitsland. Een bijpassende woordenschat wordt volgens uw wensen opgesteld (afhankelijk van de branche). U leert de basis van brievenschrijven en krijgt een aantal tekststukjes, om zo op een makkelijke manier de brieven te kunnen samenstellen.

  

Duits voor beginners
"Grüße aus dem Nachbarland"

Op vakantie naar Duitsland? Met Duitse bezoekers praten? Brieven en e-mails uit Oostenrijk en Zwitserland kunnen lezen en begrijpen?

Na deze cursus geen probleem meer.

U leert de basis van de Duitse taal, vooral de spreekvaardigheid wordt geoefend, maar ook een
beetje grammatica, indien nodig. “Talen leren is plezier” en daarop ligt de nadruk van deze cursus. Direct na de eerste les kunt u al groeten, zich voorstellen en naar de weg vragen.

  

Workshop: Zakendoen met Duitsers
"Machen wir einen Termin!"

Met Duitse zakenlui samenwerken is makkelijk als men een paar belangrijke punten niet uit het oog verliest. In deze workshop leert u waarop u moet letten als u succesvol met Duitsers in zee wilt gaan. Wat waarderen ze? Wat stellen ze helemaal niet op prijs? Wat is het geheim van een goede band
met hen? Waar zitten de verschillen in Nederlandse en Duitse zakencultuur?
Wat is een “MUST”, wat is een “DON’T”?

Na deze workshop kunt u direct een afspraak met uw Duitse partners maken!

 

       

brieven en e-mails schrijven in het Duits?

 

toerisme in Zeeland is:
Duitse gasten verwennen

 

update 18-06-2021 | © talen.ten.bureau 2012